Drobečková navigace

Úvod > Pořádáme & Podporujeme > Divadelní pátky 2010/11

Divadelní pátky

 Sezóna divadelních pátků 2010/2011 úspěšně skončila

Společný projekt města Němčice nad Hanou a MAS Na cestě k prosperitě se uzavřel. V pátek 11. března se zavřela opona za posledním divadelním představením. Toto představení shlédlo přes 70 diváků z celého našeho regionu. Po celou sezónu autobusy objížděli všechny obce celého našeho regionu (Mikroregion Němčicko a Předina) a před každým představením  svážely diváky do Němčic nad Hanou. Nejpočetnější z dojíždějících byla skupina diváků až z Otaslavic.  V rámci tohoto projektu diváci shlédli v sále kina Oko v Němčicích nad Hanou 5 divadelních představení  různých žánrů.
Do projektu se zapojily dobrovolné spolky z celého regionu – byly to Divotadlo Otaslavice, Máj Vřesovice, Větřák Pivín, Na Štaci Němčice n.H. a Přátelé divadla jako patroni jednotlivých představení. Patroni nám představili vtipnou scénkou, zpěvem či mluveným slovem nejen sebe, svou obec a představení, která následovala, ale starali se po celou dobu o hostující herce. Přinesli hostům domácí koláčky, buchty, slivovičku, ale i pohodu a příjemné posezení v zákulisí.
Velký kus práce udělali všichni přátelé divadla, kteří neúnavně pomáhali při realizaci celého projektu – roznášeli letáky před každým představením do každé obce a zvali všechny k návštěvě divadla, vypomáhali v šatně a při uvádění do sálu. Bez těch ochotných lidiček a jejich zdánlivě zanedbatelné práce by to nešlo a za to jim všem patří velký dík.
Nemohu nevzpomnět doprovodnou akci všech sezón Divadelních pátků a to Pondělní předčítání, které bylo vždy ve stejném týdnu jako divadlo. Na těchto večerech s poutavým vyprávěním se pozorné posluchačky z Němčic dověděly o divadelním představení a o souboru, který k nám v pátek přijede.

Diváci hodnotili každé představení svými body při odchodu z divadla. Nejúspěšnější podle diváků bylo přestavení DS Stodola a  DS Kroměříž. Obě představení byly komedie a z toho usuzujeme, že náš divák se chce bavit a ne přemýšlet nad vážnými tématy, které nás obklopují dnes a denně. Děkuji divákům místním, z blízkého i vzdáleného okolí, že věnovali svou přízeň Divadelním pátkům a přeji jim i nám všem, aby nabídka divadelních  zážitků v našem regionu nikdy neskončil.

                                                    Program Divadelních pátků

 

Společný projekt Divadelních pátků se realizoval za finanční podpory Olomouckého kraje.

  

  

 

Tvorba ISRÚ probíhá za finanční spoluúčasti Olomouckého kraje z POV 2013 ve výši 125.000,-- Kč.

pas_loga_upraveny02[6].jpg

SÍDLO MAS

Sídlo a kancelář MAS
Na cestě k prosperitě:
Doloplazy 15 (zámeček)

mas_sidlo.jpg

19. 3. Josef

Zítra: Světlana

DOTACE přes MAS (VÝZVY)

Maskáček

Maskáček "Zima 2013" (č. 9)

maskacek_zima_2013[1].pdf

Návštěvnost stránek

224477